Toepassing

Isoniq  Dakstand S is een dakrandopstand ontwikkeld om de ideale dakopstand te maken in  combinatie met buitengevelisolatiesystemen. Deze oplossing biedt technisch, bouwfysisch en qua verwerkingssnelheid grote voordelen ten opzichte van de traditionele oplossingen.


Download de informatie op deze pagina als PDF:

Download productblad

Productvoordelen

  • Lichtgewicht prefab oplossing
  • Eenvoudig te verwerken
  • Best mogelijke aansluiting tussen dak- en gevelisolatievlak
  • Vanaf casco-fase toe te passen
  • Sparingen zijn eenvoudig aan te brengen en af te werken
  • Lage psi-waarde
  • Geschikt voor verlijming van de meest voorkomende dakbedekkingen
  • Geschikt voor diverse dakrandafwerkingen (uitgezonderd betonnen muurafdekkers)

Extra productinformatie

BIM:

Een voorwaarde om een goed BIM te kunnen bouwen, is het gebruik maken van de kennis van de vakspecialisten. In het BIM wordt deze kennis gebundeld, zodat u daadwerkelijk twee keer kunt bouwen, één keer digitaal en één keer in de praktijk. Voor de bouw van het digitale prototype biedt Isoniq u de mogelijkheid om een goed model te bouwen, met de juiste informatie. Onze vakspecialisten kunnen u adviseren over de mogelijkheden van onze producten en project specifieke specials voor knooppunten. Naast onze volledige documentatie van de producten met de juiste detaillering erbij, beschikken wij over een uitgebreide bibliotheek van onze producten. De producten zijn volledig parametrisch opgezet en te gebruiken in Autodesk Revit. Vanuit Revit kunt u een export maken naar IFC waarbij de elementen zijn ingeregeld, zodat ze in de juiste IFC entiteit worden weggeschreven, binnen de contouren zoals gedefinieerd door Buildingsmart. De randvoorwaarden van de producten zijn in de family’s ingebouwd, zodat u de elementen correct gebruikt. De informatie uit de elementen wordt door Isoniq gebruikt voor haar voorbereidingsproces. De family’s zijn IFC ready en voldoen aan de voorwaarden van de Basis ILS. Wanneer u een compleet legplan wilt maken van de Isoniq producten, kunt u gebruik maken van de door ons aangeleverd tags om snel de gewenste informatie van de elementen op tekening weer te kunnen geven. Isoniq biedt u de mogelijkheid om uw knooppunten op te lossen! Via onze downloadpagina kunt u de elementen downloaden!


Technische gegevens

Standaardafmetingen

Al onze producten worden op maat en per project, gemaakt. De Dakstand S heeft een standaardbreedte van 195mm (in overleg zijn andere breedtes ook mogelijk), de hoogte is het verschil tussen bovenzijde gevelisolatie en bovenzijde dakvloer, hierbij houden we 15mm speling aan. De maximale hoogte is 500mm. Voor hogere dakrandopstanden is de Dakstand S XL beschikbaar.

Standaardmodellen

Standaard lengten zijn circa 1m1 en 2m1 . Deze lengten zijn ook verkrijgbaar als 900 binnenhoek. Hoeken anders dan haaks, worden door de gebruiker zelf in het werk in verstek gezaagd.

Materiaaleigenschappen

De Dakstanden worden gemaakt van EPS 100 SE kwaliteit. De thermische geleidbaar λdeclared is 0,036W/m.K. De cacheerlaag is universeel voor de meest gangbare dakbedekkingen.


Tips voor de ontwerpers:

Plaatsing en maatvoering Dakstand S

De Dakstand S elementen worden op de dakvloer, gelijk met of maximaal 10 cm uitkragend ten opzichte van het binnenspouwblad geplaatst. Zodanig dat er minimaal 10 cm buitengevelisolatie tegen de Dakstand S gemonteerd kan worden. Tussen de dakvloer en de Dakstand S adviseren we 15 mm speling als stelruimte en voor het opvangen van hoogte verschillen in de dakvloer. Bevestiging van de Dakstanden vindt plaats met bijpassende Dakstand ankers. Na montage van de Dakstand S elementen wordt de bovenzijde van de voorkant afgewerkt met een bijgeleverde kunststof hoekstrip (50x50x2mm). De hoekstrip verbindt de elementen en werkt de rand stootvast af.

Afwerking dakrand: daktrim / aluminium muurafdekker

Bij afwerking van de dakranden met een daktrim of aluminium muurafdekkers wordt over de Dakstand S en het metselwerk en WBP afdekplaat aangebracht.

De dekplaat wordt aan de bovenzijde vastgeschroefd in de houten stroken welke opgenomen zijn in de elementen. Over de voorzijde wordt op de Dakstand onder de dekplank schuimband aangebracht zodat de dekplank onder een hoek afwaterend is gemonteerd.


EPC verlaging:

Standaard rekent de EPC software met de forfaitaire waarden voor lineaire koudebruggen. Deze waarden geven een reductie op de Rc-waarden van de isolatieschil. De reductie kan verlaagd worden door het invoeren van de nauwkeurige psi-waarde. Dit verlaagd de EPC, de psi-waarde van het Dakstand detail is 0.073W/m.K. Zie ook: http://www.sbrcurnet.nl/producten/infobladen/psi-waarden-in-de-epc-berekening

Casco in vroeg stadium waterdicht:

Om de bouwkwaliteit te verhogen is het aan te raden om bouwvocht zoveel mogelijk uit het casco te weren. De Isoniq Dakstanden zijn zeer geschikt om in een vroeg stadium het casco waterdicht te maken.


Download de informatie op deze pagina als PDF:

Download productblad

Andere modellen